вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

04 Май 11, 15:45
Очертава ли
се новата марка „Преслав
Миналата седмица на биоземеделско раздвижване в Преслав беше белязана с две основни събития, на които Радослав Радославов не само присъства, не само изразява определено отношение към тях, но има принос за осъществяването и на двете. Затова съвсем естествено беше запитан какво е виждането му за тях.
През изминалата седмица – отговори г-н Радославов се случиха  две събития, които бих определил като много важни и знакови за общината и града. Тези две събития биха начертали една нова и перспективна посока за развитието на община Велики Преслав. Относно курса според мен самото му организиране и провеждане  като информационна дейност за обучение на биоземеделци е много положителна проява, на която за моя радост присъстваха много  млади хора, а както знаем младите хора са носител на прогреса. Това показва, че има почва за развитие на този вид дейност, и че районът има нужда от такава. На обучението сред младите фермери възникнаха практически въпроси, свързани с притесненията им за намиране на пазари за тяхната биопродукция и как като дребни земеделци биха могли да достигнат до сигурни пазари.
Идването в Преслав на г-н Немски с неговия голям опит, възможности и утвърдени позиции на европейските пазари, убеден съм, ще допринесе за решаването на изказаните проблеми чрез сътрудничество с него. Изключително важно и полезно за тях би се оказало стъпването на Илия Немски и фирмата му в Преслав. Преди време производството на коняци в нашия град беше наложило като марка името „Преслав”. След промените тази марка взе да избледнява.Велики Преслав има нужда от нова и перспективна марка. Налагането на биоземеделието в общината при  планираните мащаби може да доведе до ново знаково име, като Преслав стане на европейско ниво марка с произведените си биопродукти. А биопродукцията, екологично чистите храни са много важна тема в Евросъюза. Утвърждаването на такава марка би дало тласък в развитието на общината, би довело до повече доходи за населението. Биоземеделието, чистите храни, чистата природа, евентуално по-добрата инфраструктура в една по-заможна община ще създадат по-добри условия за   местния туризъм, за който засега само говорим, а почти нищо не правим. Заради случилото се през изминалата седмица аз съм оптимист за едно по добро бъдеще на нашата община.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5177