вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

07 Април 11, 10:39
Пропуските на администрацията ще доведат до неприятности на граждани и до загуби на общинската хазна
Изказване пред мартенската сесия на Радослав Радославов по въпроса за актуализацията на годишната програма за имотите общинска собственост
Уважаеми общински съветници,
 Ще ви помоля да отворите докладните си – г-н Радославов посочва на колегите си точно къде в документацията да открият информацията за имот № 000024 с площ 9, 227 дка в местността Яката и продължава: За въпросния имот вие взехте решение № 532 от 27 януари 2011 г. да бъде отдаван под наем. В хронология относно този имот  на 4 юни 2008 г. група граждани от село Троица, живущи на улица “Балкан” пишат молба до кмета на община Велики Преслав Димо Бодуров, с която молят за придвижване на процедурата… относно имота, върху който са построени техните къщи. Ето я молбата с подписите и с входящия номер.
На 12 юни същата година живущите на ул. “Балкан” получават отговор от общинската администрация, в който се казва, че същият имот № 24 попада под разпоредбите на чл. 19 и за да се промени предназначението на земята, едно от условията е заявителят да е собственик на имота. Ето го и отговора с изходящ номер и всичко останало. Към тези документи има приложена ГЕОДЕЗИЧЕСКА СНИМКА, на която ясно се вижда, че в имот № 24 има 9 жилищни сгради. Тези документи са от общината. Пред мен има и няколко договора за покупко-продажба на някои от имотите на ул. “Балкан”, заверени нотариално с кметския печат на село Троица.
Друг случай отново от село Троица този път е по справка 3  - за имоти, предвидени за продажба (посочва по номера два имота) - има жилищни сгради. Такива бяха случаите и в село Мокреш, за които споменах на януарската сесия. В село Кочово голяма част от предлаганите имоти за продажба, определени като ниви, на практика са гори – борова гора, а ние я обявяваме за ниви. Вярвам, че има и други подобни примери в други населени места в общината. НЯКОЙ ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА.
Смятам, че всички тези пропуски ще доведат до неприятности на засегнатите граждани, както и до загуби за общинската хазна от продажбата на гори на цената на земеделски земи. И ако съм бил достатъчно убедителен, предлагам на увавания общински съвет  да вземе следните решения:
Първо, отменя решение № 532 от 27 януари 2011 г. Второ, възлага на кмета на общината да вземе необходимите мерки за изключване от годишната програма за управление и разпореждане  с имоти общинска собственост за 2011 г. имотите, върху които има жилищни или стопански постройки. Същите тези имоти да бъдат урегулирани  и предложени за закупуване  от техните ползватели. Трето, възлага на кмета да вземе необходимите мерки за актуализиране  начина на трайно ползване на имотите общинска собственост, предложени в годишната програма  за управление и разпореждане  с имоти общинска собственост за 2011 г.
Въпреки убедителността на фактите и аргументите, предшествали тези три предложения на г-н Радославов, колегите му съветници намериха сили само колкото да отложат за следващото заседание решението си по актуализацията на годишната програма. Която продължава да е в сила с всичките си недостатъци и неотстранени грешки.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.377