вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

25 Март 11, 15:26
Да развива ли Преслав биоземеделие
Hепосредствено след приключване на работното посещение на преславската група в Пазарджик, около половината от състава й беше анкетирана в движение по дългия обратен път към Преслав. Десет души отговориха на въпросите какви са им впечатленията от видяното и от чутото, както и какво е мнението им – негативно или положително -  чрез голяма инвестиция подобно нещо да се направи и в района на Преслав.
9. Румен Радинов – работи във винарната – село Надарево: Много съм доволен и впечатлен от видяното. Всичко е направено много добре. Надявам се да стане и в Преслав. Ще стане, макар и трудно. Ще имаме известни пречки, като знам какви сме преславяни. Добре е да се влеят свежи пари в преславското земеделие.
8. Владимир Върбанов – главен счетоводител на преславската болница: Няма място вече за дребно земеделие. Нужни са големи инвестиции и гарантирани пазари. И едното, и другото може да осигури г-н Немски. Възхитен съм от перфектната организация! Кой може да ни предложи по-добри условия! Да не изтърваме такъв шанс!
10. Антон Тодоров – завършил бакалавърска степен по специалността Управление на фирмената сигурност към юридическия факултет на варненския Свободен университет. Сега следва магистратура: Очарован съм. И силно впечатлен! Добра организация, но особено ще запомня думите на г-н Немски, че всичко е правено от сърце и с любов. Насаме го попитах за заплащането на работниците. В Преслав за такава работа такова възнаграждение ще е повече от задоворително. Ако се направи подобно нещо в Преслав, то ще значи не само  по-голяма рента, но и нови работни места.
7. Севдалин Маринов – собственик на мебелен магазин в Преслав: Всичко ми хареса, особено как работят хората, не като в Преслав. Имат стимул. Пример са за модерно земеделие. Лично аз нямам нищо напротив г-н Немски да инвестира при нас. Това ще значи нови работни места, сравнително по-добро заплащане. Но може би половината преславяни няма да се съгласят с направеното предложение. Нашите хора трудно приемат новото.
4. Станчо Йорданов – пенсионер, занимаващ се със земеделие, обработва 75 дка свои и наети земи: Всичко е много добре направено, много добре се работи – касис, череши, къпини, ябълки, боровинки… И много правилно съчетание, подбрани сортове… Поливането също ме впечатли, разбира се, и високите за екоземеделието добиви. Чуден хладилник! Супер! Всички собственици трябва най-бързо и активно да се включат, предложението е много добро. Румен (Радушев – бел. ред.) трябва да се маха! Да идва Немски! Нищо, че аз нямам земи в преславската кооперация. Не мога да предскажа как ще реагират на предложението хората, но нещо трябва да се направи. Тази възможност, която дава Немски, не бива да се изпуска.
1. Пенчо Иванов – пенсионер, зоотехник по професия: Всичко е на научна основа, строго се спазва технологията за отглеждане на трайни насаждения. Фабриката за преработка е много модерна, продукцията е с високо качество и е само за износ.  Впечатленията ми са изцяло положителни. За Преслав ли?  Вижда се, че Немски е готов да инвестира при нас. Много хубаво е, че е готов да плаща и за необработваемите сега земи. Цената, която предлага, е много добра. Предложи да плаща в началото, а не в края на стопанската година. Ще бъде много добре, ако дойде в Преслав.
2. Димитричка Петрова, пенсионерка, по професия детска учителка: Очарована съм от видяното, от чутото, от посрещането, от изпращането, от вниманието и отношението на г-н Немски. Ние сме потиснат и обезверен народ. Хубаво е да има такива добри, способни и предприемчиви хора. Предложенията, които той направи, са повече от приемливи. Те са шанс за издигането на Преслав, за осигуряване на работни места, за попълнения в общинската хазна. Градът не трябва да изпуска такъв шанс. А и никак не е маловажно, че ще плаща предварително, авансово. Това създава чувство за сигурност.
3. Тинка Илиева – пенсионерка, икономист по професия: Нямам думи да опиша хубавите си впечатления и от полетата край Пазарджик, както и от фабриката за преработка на продукцията. Желая и в моя град г-н Немски да инвестира и да направи нещо подобно и дори нещо още по-добро заради опита, който вече е натрупан. Съгласни сме да си дадем земите под наем.
5. Димитричка Дукова, пенсионерка, работила е предимно в системата на МВР: Впечатленията ми са отлични. Възхитена съм! Ако това се приложи при нас, всички сегашни кооператори ще бъдат добре. Всеки може да се увери, че би било така, да пита всички останали, които бяха в групата и видяха постигнатото.
6. Веска Иванова, пенсионерка, работила е като началник склад, като шивачка, към МВР, в ТКЗС и АПК: Впечатлена съм от туй, което са постигнали с много труд в продължение на години. Резултатите им са отлични. Научих много полезни неща, видях прилагането на най-нови технологии. Убедена съм, че ако собствениците на земеделска земя откликнат на направеното предложение и бързо се включат всички, преславското земеделие ще отбележи добри резултати, което ще е от полза и за г-н Немски, и за собствениците на земя, и за Преслав като цяло.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0077