вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

24 Февруари 11, 15:13
Докога ще заплащаме неизползвана вода?

Години наред от живеещите в едропанелните блокове на град Велики Преслав за изразходваната вода се събира допълнителна сума, която я прави още по-скъпа. Давам пример с моята сметка, издадена от „В и К” за отчетния период 5.12.2010 – 9.01.2011 г.Имам изразходвани общо 4 кубика вода, а са прибавени още 1.812 кубика с пояснението, че това е разпределение  от общия водомер. Или за един месец за четири кубика ми се начисляват още 50 % от изразходваната за месеца вода. И така е всеки месец, всяка година…
Питам за какво са тогава водомерите в апартаментите ни и как да си обясним скъпата вода, която ни принуждават да плащаме, а не изразходваме. Казват ни, че в общия водомер показанията са едни, а тези, събрани от апартаментите ни са много по-малко. Възможно ли е да има чак такова голямо разминаване, че да бъдем всеки месец  ощетявани? Твърдя, че в нашия блок никъде, освен в самите апартаменти няма чешми, няма течове, не се използва вода, която да не се отчита от нашите водомери.
 Считам, че „В и К” не бива да си прави оглушки, а да се захване с разясняване на въпроса. Ако трябва, с намесата на кмета да се сформира комисия, която да отговори на многобройните оплаквания. Да се проверят фактите от няколко блока, да се проверят водомерите и всичко, свързано с проблема. Предлагам при засичане на общите водомери до инкасатора да присъства управителят на блока или негово упълномощено лице. След пълното засичане на всички водомери в блока инкасаторът да предостави сведение за изразходваните количества вода по апартаменти и по общия водомер. Ако не се вземат тези или други подходящи решения, ще остане съмнението, че „В и К” покрива течовете по улиците на града със съмнителни трикове по блокове, жилищни кооперации и други. Това не бива да се допуска.

                                                  Борис ПЕТРОВ

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2464