вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

17 Февруари 11, 08:55
Конкурс за бяло и червено
Конкурс за бяло и червено Баш-винарите на Преслав

След обявения и тази година в навечерието на Деня на лозаря и винаря конкурс за най-хубави домашни вина, накрая комисията от дегустатори се произнесе, а председателят й инж. Димитър Попов на стария Зарезан (14 февруари) обяви на всеослушание по време на градското тържество в центъра на Преслав интригуващите резултати: след произнасянето на първото място за проба номер три от белите вина, баш-винарят в тази категория се оказа съвсем младият Петър Бодуров, син на общинския кмет. След като получи като награда красиво буренце от ръцете на г-н Тодор Тодоров, прокурист на “Винекс Преслав” АД, студентът от варненския Икономически университет обясни за медии, че всъщност от години правят виното вкъщи заедно с дядо си.
Второто място (проба 6) беше отсъдено за бялото вино на Стефан Костатдинов Сланев, учител, който по това предобедно време на понеделника е в час, поради което наградата му получи г-жа Сланева, която минути по-късно взе също второто място, но при червените вина. Третото при белите заслужи Антоан Асенов Хараланов.
Баш-винарят на преславското домашно червено за тази година е Радослав Иванов Пенев, охранител във Винекса. Определението преславско обаче е малко пресилено, защото майсторът на приятната и полезната в умерени количества напитка призна, че макар и да има лозя, при миналогодишната слаба реколта се наложило да си купува грозде. Но, разбира се, съвсем заслужено си получи паднесеното от кмета буренце. Третото място беше отсъдено за Милка Пенчева Атанасова.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3625