вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

10 Февруари 11, 09:26
Малка преславянка е голяма надежда на българската художествена гимнастика
Напоследък за нея се говори и пише все по-често и със суперлативи. И това лесно се установява, достатъчно е да се разлистят определени издания, да се гледат спортни предавания или да се надникне в интернет чрез ставащото известно име на малкото момиче. Например  вестник “Народно дело” съобщава, че “талантливата състезателка на варненския клуб по художествена гимнастика “Грация” – Антоанет Кехайова, бе похвалена от двете най-големи родни имена в този спорт. “Златните” ни момичета Мария Петрова и Илияна Раева обявиха, че от доста години не са виждали толкова талантлива състезателка. “Надявам се да успее да извоюва името си на кралица Антоанет”, сподели Мария Петрова, която бе лектор на лагер на националния отбор, където Кехайова бе повикана”.
Повече информация за десетгодишната състезателка даде основателно гордият й баща – известният преславски физиотерапевт д-р Кехайов, който работи и във Варна. Макар че тренира към ЖСК “Спартак” – Варна, живее и  учи в този град, и Антоанет е преславянка, каза д-р Кехайов. Дъщеричката му, която сега е четвъртокласничка, е започнала занимания с красивия спорт преди шест години, като през миналата 2010 е обявена за най-талантливата състезателка по художествена гимнастика в България и е включена в проектоолимпийския отбор на страната ни. Треньор на момичето в националния отбор е Мария Петрова, уточни бащата, старши национален треньор й е Илияна Раева, а личен треньор – Светлана Юриевна.
Антоанет е отлична ученичка, допълни д-р Кехайов, въпреки че тренира по 8 часа дневно. За нея време за детски игри не съществува, единствената й ваканция  сега се оказва грипната ваканция, през която също ходи на тренировки. През март ще пътува за Германия за съвместни тренировки с германския национален отбор, а през пролетта или началото на лятото евентуално с клуб “Грация” и немските партньори ще бъде на лагер в Преслав, като тренировките ще бъдат в залата до пазара. Но това ще се уточни допълнително…

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2633