вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

02 Февруари 11, 10:04
Съдбата на болница не ни е безразлична
Въпроси към управителя на МБАЛ – Велики Преслав д-р Мавродинов

През последните десетина дена на януари управителят на преславската болница д-р Милчо Мавродинов беше един много зает човек. Установих го в течение на  моето сравнително културно и не толкова упорито негово преследване по телефона, след като в повечето наши кратки разговори той най-често казваше – надявам се, искрено, че пътува извън града. И така отлагахме за следващия и следващия ден срещата и разговора, в който най-главният лекар на общината, а може би и на района трябваше най-компетентно от всички да отговори на обичайни и много актуални въпроси, които вълнуват жители не само на Преславската община. И тъй неусетно се изниза повече от седмица. В два броя на седмичника “Тича” много читатели не намериха отговори на въпроси, които ги вълнуват в един много важен и даже драматичен за местното здравно заведение период. Докато дебнех доктора в самата болница, тягостно впечатление правеха пустите коридори, заключените кабинети, опразнената от вестници и човешко присъствие будка, студените радиатори. Зная, че д-р Мавродинов се бори точно срещу тази тягостна действителност и времето му е ограничено, но от друга страна нашите читатели не получиха навреме важна информация от първа ръка. Ей така се раждат какви ли не слухове!
Последната (и поредната) ми уговорка с управителя на преславската болница беше от понеделник за днес, сряда – тоест бележа още  една седмица закъснение. И понеже няма никаква гаранция, че срещата за разговор ще се състои, предпочитам с леко усещане на неудобство и с по-силно чувство на накърнено достойнство за всеки случай да поставя (към понеделник вечерта) публично и писмено въпросите към д-р Мавродинов, някои от които още повече ще са остарели: 1. Какви са сега перспективите пред болничното заведение? 2. Във връзка с ваша докладна до общинския съвет, приблизително какви пари от общинския бюджет смятате, че ще са нужни на болницата? 3. Чува се за напуснали лекари, има ли такива и къде са отишли на работа? 4. Говори се също, и то в издигнати и осведомени среди, че се търси и е проблем да се намери лекар по определена клинична пътека, което се оказвало много важно за сключване на договор. За какво става дума? 5. Кои отделения остават? (И този въпрос е вече остарял, защото на 31 януари вечерта май вече се знаеше, че хирургическото е закрито, остават вътрешното, детското и неврологичното). 6. Какви са реалните задължения на болницата? На заседание на постоянна комисия на общинския съвет била спомената сумата от 1 милион лева. 7. Как ще се използва сградният фонд  след преместването на джипитата? 8. Състоянието на преславската болница доколко е съвместимо със състоянието на преславската община?
Бих се радвал да получа компетентните отговори на тези и вероятно нововъзникнали въпроси до края на работната седмица при среща с д-р Мавродинов или в краен случай писмено по редакционния имейл ticha@dir.bg .

                                                             Веселин Йорданов
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1027