вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

29 Декември 10, 16:16
Десетте най-добри преславски състезатели по борба
По решение на ръководствата на Спортния клуб по борба “Дан Колов” във Велики Преслав и на Професионалната гимназия по селско стопанство (ПГСС) се състоя при отлична организация и приповдигнато настроение награждаването на десетте най-добри състезателки и състезатели по борба за 2010 г. от община Велики Преслав. По време на събитието, което се състоя в ПГСС, наградите на отличените бяха връчени от зам.-директора на училището г-жа Димитрова. Присъстваха деятели и ръководители на клубното и на училищното ръководство, тук бяха председателят на спортния клуб “Дан Колов” г-н Васил Николов, представителката на общинската администрация г-жа Гинка Жекова, завеждащ отдел “Спорт” към общината. Влизащите в призовата десятка за 2010 г. получиха медали и грамоти за особени заслуги и личен принос за развитието на борбата като спорт, а първите трима бяха наградени с дърворезба с лика на Дан Колов, изработена от дърворезбаря Стоян Рафаилов от село Златар.
Номер едно в класацията е Айджан Орлинова Христова, национална състезателка в категорията до 38 кг, двукратен шампион на България за кадетки, носителка на множество награди. Сега е на 17 г., учи в преславската ПГСС.
Втора е Християна  Стоянова Маринова, медалистка от държавни първенства, с пето и шесто място през 2010 г. Дванайсетокласничка в ПГСС – Велики Преслав.
На трето място е Каймет Назифова Исуфова, с бронзов медал от държавно първенство и пето място през 2010 г. Единайсетокласничка в ПГСС.
Четвърта е Катерина Валетнинова Василева, класирала се на пето и седмо място в държавния личен шампионат (ДЛШ) и държавния лично отборен шампионат (ДЛОШ). Учи в ПГСС, 10 клас.
Петото място е за Айсел Халил, с пето и седмо място от държавните първенства. Учи в ПГСС, 10 клас.
Шести е Ивайло Руменов Момчилов, с 9-то място от ДЛОШ. Деветокласник в ПГСС.
Седма е Мюжгян Ерол Джемал за 11-то място в ДЛОШ, учи в ПГСС, 12 клас.
Осми е Кадир Ангелов Крумов заради 10-то и 12-то място в ДЛШ и ДЛОШ за деца. 13-годишен, учи в Преславското СОУ “Черноризиц Храбър”.
На девето място в класацията е Хасан Бейханов Хасанов, също на 13 г., от СОУ “Черноризец Храбър”.
Десети е 11-годишния Асен Емилов Асенов от същото СОУ, с 10-то и 13-то място в държавни шампионати за деца.
Според Недялко Буров, щастливия треньор на младите таланти, успехите до голяма степен се дължат на добрата съвместна работа на клуба “Дан Колов” и ръководството на ПГСС най-вече в лицето на директора г-жа Евдокия Владимирова. Изявеният дългогодишен треньор смята, че това, което са замислили и реализирали – учениците да тренират там, където учат – дава добри плодове. Недялко Буров оценява като много високи постиженията на иначе малкия преславски клуб. В него 40 души момичета и момчета от 6 възрастови групи тренират борба и участват в състезания.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0902