вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

16 Юни 10, 11:29
анкета
Преславяни остават без модерен завод за младежи и без голям краварник
Когато през последните дни гледам телевизия и чета вестници, стигам до извода, че повечето хора на Велики Преслав са толкова добри и щедри, колкото съответният процент от всички граждани на България. Ако споделените намерения на определени преславяни можеха да се реализират на практика, ако лесно дадените и, надявам се, искрени обещания биха останали трайни, градът им щеше да бъде най-доброто място за живеене в света. Както и  околностите му чак до бреговете на язовир “Тича”. Но за тази реализация суровият живот поставя още едно условие, без което не може. Conditio sine qua non, както са казвали още древните римляни. (На … стр.)
Това много важно условие са многото пари. Не само Преслав ги изпусна  (засега?). По тях –милионите от натрупания джакпот в тото 2 -  полудя цяла България, а също и части от съседни страни. Още миналата сряда (9 юни) в анкета за вестника всеки от няколкото запитани души във Велики Преслав беше помолен да отговори какво ще направи с получената огромна сума, ако спечели джакпота.
Никола Косев (Кольо Ножаря): По принцип не играя тото. Но ако пусна фиш и взема, че спечеля, първо ще си излекувам болките в коленете, после ще обиколя света, а на язовир “Тича” ще построя почивна станция за бедни хора и за рибари.
Ахмед Назиф, шофьор във фирмата на двамата си сина близнаци: Първо ще си покрия някои лични и семейни  нужди, ще даря една голяма сума на Дома за сираци, а друга ще дам на децата си да ги вложат в бизнеса си.
Севдалин Митков, 25-годишен, безработен: Не пускам тото, няма да пусна и сега. Не ме интересува никакъв джакпот, знам, че няма да го спечеля. Интересува ме работа. Ако все пак някак получа толкова пари, ще отворя в града цех или даже цял модерен завод, в който на добри заплати да работят само млади хора, а не пенсионери, както е на много места сега. Пълно е с млади безработни, които кипят от желание да се хванат на работа, а тука няма къде. Бих дал достатъчно и на приятелката си Нуршен Фикретова.
Видимо интелигентна около 35-годишна жена на престижна работа, пожелала анонимност: Вчера посъветвах един иначе умен и доста заможен човек да не пуска тото, за да не си загуби петте или петдесетте лева, защото нищо няма да спечели. Е, поне джакпота няма да улучи. Скоро никой няма да го улучи. Всичко е нагласено. Чудят се как да пълнят празната държавна хазна и този е един от начините.
Стоянка Николова, 47-годишна продавачка: Ако спечеля толкова много пари, бих си покрила първо заемите; бих дала на двете си дъщери, както и за внука си; бих отишла за дълго в чужбина, но не за да слугувам, а на екскурзия. И пак не знам дали ще мога да ги изхарча. Сигурно бих отделила за бедни и нуждаещи се.
Бейя Алиева, безработна, която сега събира билки: Ще пусна фиш, събрах малко пари от билките. Иначе с брат си живеем в къщата на баща ни на улица “Юбилейна”, без ток и вода сме. Няма работа (просълзява  се). Виж ми ръцете, изпободени от глога. Ако спечеля, ще си взема голяма самостоятелна къща (Бейя се разплаква). Ще купя и ще гледам много крави. Ще дам пари на много бедни хора. На роднините си – не.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.8709