вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

20 Май 10, 10:36
НА СЕСИЯТА НА 14.05 ДЕБАТИРАХА „ОСМАРАГРО

В Общ. съвет е постъпило писмо от „Осмарагро” ООД  с управител Вичко Жечев Вичев,  с която арендаторът моли Договорът за  аренда от 20.12.2004 г. и допълнителното споразумение към договора, между него  и община В. Преслав да бъде прекратен по взаимно съгласие.
Кметът Д. Бодуров – проекто решението не е по взаимно съгласие, а поради забавяне на плащанията .Тука има вметнато за първи път извънсъдебно споразумение, което играе ролята на изпълнителен лист.
Съветникът Р. Кожухаров – и аз подкрепям допълнителното споразумение. Лично разговарях с Вичко, той имал в момента стока за 300 хил. лв. и след като я продаде, ще се разплати. Подкрепям едно такова споразумение за разсрочено разплащане .
Съветникът Валентин Ангелов отправи въпрос към г-жа Сланева: Има ли информация към днешна дата колко са задълженията ? Тя отговори, че са над 13 000лв. „Единственият смисъл на това предложение – продължи Ангелов, - е да се внесе на части, за да не се дължи законовата лихва за просрочието”.
Кметът Бодуров – Признавам, не мога да отговоря на въпроса.
В. Ангелов: Ние помагаме, но каква е гаранцията, че ще плати?
Съветникът Р. Радославов: Не говорим просто за това, че арендатор не си плаща арендните вноски, а за ощетяване на общината. Където зам. кметът Попов и синът му вземат дейно участие в отдаване и замяна на комасирани имоти, общинска собственост, срещу неизползваеми имоти без стойност, които получава общината. По този начин тя е ощетена от настоящи и бъдещи ползи. За мен г-н Попов умело е използвал влиянието си в полза на бившия си работодател и настоящ на сина му, за сметка на Община В.Преслав. Най-вероятно заменените комасирани имоти вече са изтъргувани и е реализирана добра печалба. За тези действия от страна на арендатора, предупреждавах многократно общинския съвет, за съжаление освен г-н Ангелов никой друг не ме подкрепи. Към момента „Осмарагро” дължи  14 хил.лв. за аренди, взе атрактивните имоти от общината и най-вероятно ги продаде, каквато е била целта на тази заменка. Господин Бодуров очаквам от вас да наложите на зам. кмета Попов наказание, Вие преценете какво, за това че е знаел какво ще се случи с общинската собственост, а не е предупредил общинския съвет.
Кметът Бодуров: Доколкото си спомням, г-н Попов не присъства на заседанието на общ.съвет. Така че по никакъв начин не е въздействано върху него. Има решение на Общинския съвет и ние го изпълняваме. Какви наказания ще налагам!
Радославов: „На сесията г-н Попов го нямаше, но на комисиите беше”.След гласуване, Общинският съвет не прие предложението за прекратяване на договора с „Осмарагро”ООД. Имаше дебати:        В. Ангелов- По моя информация, въпросният арендатор си е продал земите и нищо не му пречи да дойде да плати. Нима всички бизнесмени така ще постъпват.
Р. Радославов-Г-н Кожухаров каза, че въпросният господин имал стока и като я продаде, ще плати, а докато плати, ще върви договорът. Кожухаров: Вие от самото начало застанахте против и сега го правите нарочно. Радославов: Ощетена ли е общината, ощетена е, всичките ви бизнесмени са такива - не плащат.
Ангелов: Като платят, ще прекратим, щом могат да ходят по чужбина, билетите за чужбина не са без пари.
Кметът Бодуров: Ще стане като Анона агро, ще се обяви в несъстоятелност и няма да вземем нищо.
За вестник „Тича” общинския съветник Р. Радославов каза : Искам да припомня, че г-н Попов преди време работеше на ръководен пост във винарската изба в с.Осмар след това премина на работа в екипа на бившия кмет Кожухаров. През това време синът на г-н Попов е започнал работа в същата тази изба. По късно г-н Попов стана зам. кмет в мандата на г-н Бодуров. Сега г-н Попов си получава заплатата от Община В.Преслав и е редно да и защитава интересите по най добрия начин. На кмета Бодуров искам да кажа, че криенето зад членове и точки от закона не е решение на проблемите, очакванията на гражданите са съвсем различни от това което се случва.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1614