вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

30 Април 10, 09:16
ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е ПЪТЯТ ЗА ДЕРВИША

 

Както вече писахме собствениците на вили събират по 50 лв. за ремонт на пътя от В. Преслав до язовир Дервиша. За целта са създали инициативен комитет. Защо се налага това да стане със собствени средства и още въпроси към Никола Скарлатов, един от инициаторите - собственик на вила в местността Дервиша:
“Пътят, който ще се ремонтира с наши средства, води до язовира, дотам ще е ремонтът. Потърсихме възможност общината да поеме ремонта, но кметът отговори, че пътят не е нейна собственост. Някога бил строен от АПК. Всички ние сме собственици на вили в местността. Аз лично живея изцяло там. Организирахме събрание на хората с имоти в Дервиша и се съгласихме на този вариант. Общината ще ни помогне с бригада по временната заетост, която да разчисти канавките и околностите за отводняването.                  
Пътят е асфалтиран преди повече от 20 години и е с много дупки. Настилката му непрекъснато се руши и не е поддържан.


Използва се предимно от Държавното ловно стопанство и частни превозвачи, които возят тежки товари. За цялостно асфалтиране е невъзможно да съберем средства, но по мои изчисления, дупките като са не повече от 200 кв. метра и като се информирах за цената на квадрат, ще струва към 7000 лева. БКС ще направи ремонта. Около 100 души ще дадат по 50 лева –  5000 лв. - толкова са регистрираните по електкромери, има и още хора с вили, които не ползват ток и не са регистрирани. Парите ще стигнат за по-голямата част от ремонта. Ще помогнем и за отводняването и почистването на канавките. ЗК „В.Преслав” обеща да осигури трактор и да се направи дълбока вада за отвеждане на водата на определен терен. Вадата се получи от топенето на снега и големите дъждове. Така ще се влее в канала.”..
Все пак, този път няма как да е ничий....Припомняме, че средствата за пътя се събират в Ловно рибарския магазин до 20 май, срещу свитанция.
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6045