вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

30 Април 10, 09:13
В село Каспичан се проведе общо събрание

на жителите на кметството, организирано от кмета на селото Аспарух Рангелов. То се състоя в местното читалище, гости бяха заместник областният управител на Шумен Ралица Тодорова, общинският председател Надежда Неделчева, заместник кметовете на община Каспичан Стоян Обретенов и Валентин Тонев, общински съветници, Мария Димитрова – директор на Дирекция “Социално подпомагане” в Нови пазар...
На събранието бе представена информация за моментното състояние на безработните и социално подпомаганите жители на селото, също и – за най-новите промени в нормативната уредба.
Кметът на селото Аспарух Рангелов направи отчет за дейността за през 2008 и 2009г. и представи програмата до края на мандата си през 2011г. Проблемите на кметството се оказаха многобройни и това не остави безучастни присъстващите. Имаше много дебати.
Предвид наболелия въпрос по снабдяването на населението с дърва за огрев, подробна информация за реда и сроковете поднесе местният лесничей. Той предупреди, че Държавното горско стопанство ще следи стриктно процедурата и ще бъде безкомпромисно към нарушителите, дръзнали да добиват дървесина без разрешение.
В изпълнение на Общинския план за развитие, на жителите на селото бе разяснена реализацията на проекта „Технически дейности за комплексно водно решение за реконструкция и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура и пречиствателна станция за отпадни води гр.Каспичан”. Информация бе дадена и относно необходимостта от промяна предназначението на земеделската земя за нуждите на инвестиционното намерение. Проведено бе гласуване, като само с 1 глас „против” и 1 глас „въздържал се”, присъстващите дадоха своето съгласие за промяна статута на имота, част от землището на с. Каспичан.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.9597