вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

23 Април 10, 13:46
ТЕНДЕНЦИИТЕ В МЪЖКАТА МОДА...
В ателието на Емил Маринов от В. Преслав има 10-на поръчки за костюми на абитуриенти. Тук най-актуалните десени са тъмносиньо и черно със сиви райета. А ушиването на един костюм струва от 160 до 300 лв. “Студената вълна е най-модерният плат, но е скъп – фино пресован, - каза моделиерът.-  Обикновено купуват платове с изкуствени примеси.”
 Модната линия при мъжете също е – тесни панталони. Вратовръзките са пъстри, на райета.
„Например - на син костюм, червена...Ризите светли, бледорозови, или в бананов, бежов цвят...Много модерно е лилавото!
Ризите си ги купуват, аз шия на по-едрите, с нестандартна фигура.
Правил съм ревюта в Шумен с мъжки абитуриентски костюми заедно с Албена Рахнева – “Емо мода”. Ателиетата си в Шумен ги закрих миналата година. Тогава имах и помощници. Сега работя сам, имам по-малък обем работа – много ми идваше. А и така не се печели по-малко. Шия всичко, включително и пердета.
Проблемът на нашата гилдия са китайските стоки. Един готов панталон от тях струва 8 лв. - ниски цени, с които не можем да се конкурираме.  Проблем ни е и втората употреба…”
В мъжката мода са актуални острите обувки с ток и тънка подметка, тъмни на цвят. Белите мъжки костюми също вървят за лятото.
„Сега в Европа вече са на мода отново дългите мъжки коси, сресани зад ушите – каза Емил. - В Испания така се носят, ще дойде и у нас тази мода. Също – дългите преметнати шалове.”
За лятото се приемат и спортните панталони с дължина 7/8 – малко под коляното. Тениски с надписи, памучни ризи, също - дългите спортни панталони. Връхната дреха за пролетно есенния сезон е нещо между сако и яке, вталени по тялото, с ревери и отзад с колан. За лятото  са модерни още спортните сака без хастар, едноредни в светли тонове.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5164