вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

01 Април 10, 15:15
СМЯДОВО ОЧАКВА НОВИЯ СИ ЦЕНТЪР


Последни актуални новини за общината, на каква цена беше справянето с тежката зима, какво става с проекта за центъра на град Смядово и още…с д-р Севи Севев – кмет на Община Смядово:
Здравна комисия разясни тези дни на кметовете и кметските наместници и на лекуващите лекари кампанията по ваксинацията за морбили на възраст до 20 години. Смядовска община е на първо място в Шуменска област с 32-ма заболели от морбили, на второ е Върбица, като цяло в национален мащаб по заболеваемост и двете общини не са толкова напред.

Ако настъпят промени в образователния закон и 8-те класове преминат в СОУ-тата, с по 30-40 деца ще останат училищата в селата Веселиново и Риш. Ако общинският съвет реши да има слети и маломерни паралелки, трябва да им се осигури финансиране.А бюджетът е нищожен, улиците в лошо състояние.

Нов спортен салон се открива в училището,  очаква се всеки момент подписването на акт 16, има някои довършителни работи. Това е по проекта “Красива България”. А проектът за центъра на гр. Смядово е на стойност над 1 милион 443 хиляди лева. Техническият проект е одобрен. Общината е подписала анекс за удължаването на срока и съобразно новите изисквания, за авансовото плащане от 50% са внесени за одобрение документите в Разплащателната агенция  към фонд Земеделие. Следва процедурата - възлагане на обществена поръчка. Надяваме се през лятото да правим нов център…

Изминалата дълга и тежка зима струваше доста големи суми на общинска администрация Смядово за снегопочистване и отопление. Разходите са 15 000 лева. Свлачище се образува в с. Черни връх – до Дома за възрастни.  Внесохме докладна при областния управител и в МВР /там е комисията по аварии и бедствия/. Необходимо е сериозно геодезическо проучване, защото има опасност от  завличане на каптажа. Там е и трафопостът, има напукване в сградата на лежащо болните.
в. „Тича”
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.7123