вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

18 Март 10, 19:24 / Автор: News.dir.bg
Борисов показа още един ”паметник на глупостта”
Министър-председателят Бойко Борисов призова министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да доведе полицаите на протест на обходния път Михалково-Девин.

Така полицаите ще видят, къде са изразходени парите им за заплати и социални придобивки. Борисов призова и военните да дойдат на Цанков камък, предаде агенция "Фокус".
Премиерът инспектира строителството на пътя в района на село Лясково. Той нарече целия проект за „Цанков камък” паметник на глупостта.

Министър-председателят заяви, че прокурор трябва да направи щателна проверка на обекта, тъй като така сключеният договор дава възможност за злоупотреби за облагодетелстване на обръчи от фирми. Борисов посочи, че както и при АЕЦ „Белене” и тук са вложени огромни средства без да има перспектива. За довършването на проекта са необходими още много средства, които трябва да бъдат платени от българските данъкоплатци.

Премиерът обясни, че ако не са били платени пари в условия на криза за АЕЦ „Белене”, „Цанков камък” и Водното огледало в Кърджали в момента в бюджета е щяло да има кризисен буфер от 3-4 млрд. лв.
Борисов каза още, че със 140-те милиона евро, колкото са вложени до момента за пътя Михалково-Девин, спокойно може да се построи автомагистрала "Тракия".
„Това са парите за тютюнопроизводителите, майките с деца. Въобще пътят е като един великденски козунак, набъбва всеки ден", каза още Борисов.

До 15 август отсечката в района на с. Любимец на АМ "Марица" ще бъде готова, каза по-рано Бойко Борисов. Придружаван от министрите Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов, той инспектира строителството на автомагистрала "Марица" в участъка на пътен възел "Любимец".
Борисов съобщи, че от 1992 година работата по аутобана е изцяло компрометирана, и че са откраднати стотици милиони лева.

Той заяви, че най-късно до 15 август тази година участъкът до Любимец, който е с дължина от 31 км ще бъде готов. По думите му до септември-октомври 2010 година ще се проведат конкурси и търгове за изграждането на участъка и до граничния пункт “Капитан Андреево“. До 2012 година, краят на мандата ни, автомагистрала "Марица" ще бъде готова изцяло, подчерта премиерът.
Около 220 - 240 милиона евро, необходими за строежа, ще бъдат взети от Европейската комисия, каза още Бойко Борисов. Отделно той очаква милиард - милиард и половина евро на България да бъдат отпуснати по ОП "Регионално развитие" - по схема за рехабилитация и реконструкция на пътища, за да бъдат асфалтирани всички проблемни пътни участъци в страната, вместо да се кърпят на парче.

На въпрос какво се очаква за автомагистрала "Марица" министър-председателят каза, че това е път, който свързва Европа и Азия и той ще е печатница за пари за България, заради големия трафик.

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.333