вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

01 Март 10, 14:45
ОЛАФ след европарите - ще пита първо ДПС
Висши чиновници, близки до ДПС, са били в конфликт на интереси чрез европроекти. Това обяви отлично информиран източник, запознат с посоката на проверките, които води у нас Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, пише в утрешното си издание в."24 часа".
Тя подала няколко сигнала на българското правителство за облагодетелстване по различни обществени поръчки на неправителствени организации (НПО), свързани с властта в последните десет години. Не са ясни конкретните проекти. Според информационната система ДАКСИ 10 министри и 21 зам. министри от тройната коалиция работят в сдружения, асоциации и фондации, които биха могли да кандитатстват с проекти по програми с европейски пари. 125-има са депутатите от 40-то народно събрание с участия в НПО.
От партиите в тройната коалиция 40 са от Коалиция за България, 19 от НДСВ. Министри от ДПС нямат такива участия. Сред зам. министрите от движението са Раиф Мустафа, Юджел Атилла и Надежда Захариева. Пак ДАКСИ показва, че 14 депутати от ДПС начело с лидера на движението Ахмед Догансе изявяват в неправителствения сектор. Доган е във фондациите "Институт за изследване на интеграцията" и "Хермес", Дауд Османе в Националната асоциация на млекопреработвателите и в 2 спортни сдружения - "Арсенал - с. Топчии" и "Шампиони". В спортен клуб "Светкавица", е и Юксел Хатиб. Илкер Мустафове в сдружението "Младежки център - Разград". Йордан Цонев е във фондациите "Егида" и "Бургаски футбол", Камен Костадиновучаства във фондация. "Либерална интеграция"а Касим Дал - във фондациите "Лудогорие", "Победа", "За подпомагане на малцинствата. Името на Митхат Метин излиза в системата ДАКСИ с участие във фондация "Фонд за финансиране на социалните разходи от приватизацията на Булгартабак холдинг" АД, Рейхан Аблеким е в сдружение "21 век", Хасан Адемов - във фондация "Избор - 2001". Христо Бисеров е в "Екип за изследване на политиката", Четин Казак- във фондация "Етническа интергация", "Младежко движение за култура и спорт" и в "Съюз на европейските федералисти - България". В сдружението "Арда 1924 - Кърджали" пък участва Юнал Тасим, а Янко Янкове в клуб "Сините скали" и в "Сливен и светът". По никакъв начин такава проверка не ни притеснява, заяви вчера Камен Костадинов, член на ръководството на ДПС и отговорник за връзките с медиите. Приветстваме всякакви проверки, които целят да се разкрият евентуални нарушения на процедурите и конфликт на интереси. Надяваме се от ОЛАФ да извършат нормална и коректна проверка, а не просто да търсят причини за спиране на плащания към България, коментира Костадинов./БГНЕС

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5916