вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

18 Февруари 10, 09:56
Сайт ни краде Skype акаунтите!

Сигнал за сайт, който събира потребителски акаунти в Skype и поема контрол върху тях, е получен на горещата интернет линия към Националния център за безопасен интернет, съобщиха от организацията.

Става въпрос за сайта http://skypebg.clanteam.com/, който е насочен към български потребители.

В него на български език потребителят получава покана да „да опита“ услугата „Web Skype“, „която ви позволява да влизате в Skype, без да имате инсталирана програма“ - тоест, за потребители, които имат акаунт, но са пред компютър, на който програмата не е инсталирана.

Когато кликнете върху линка „Вход в Web Skype“, се отваря прозорец, на външен вид наподобяващ екрана на обичайната програма Skype.

Чрез java-script върху това изображение са насложени две полета - за скайп-име и за парола. Потребителят се подвежда да ги въведе, но те не достигат до сървърите на самия Skype, а остават у създателите на сайта.

Веднъж подведен, потребителят губи контрол над акаунта си в и повече не може да го използва. Създателите на сайта по този начин събират скайп-акаунти от списъците с абонати на подведени потребители, които вече могат да използват за различни недобронамерени цели, посочват от центъра.
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6184