вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

26 Декември 09, 12:07
ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА ОТ …ИМРЕНЧЕВО
Навръх Бъдни вечер жители на с. Имренчево поканиха на разговор в читалището общинския съветник Радослав Радославов. Пред него те поставиха въпроси, които не са могли до момента да разрешат  и имат нужда от помощ. На въпроса – защо избраха г-н Радославов, Геновева Кирилова отговори: „Защото е независим съветник и се вслушва в проблемите на гражданите.”
Оказа се, че в селото още няма контейнери за смет. „Няма да си платим данъците, докато не получим контейнери – оплакаха се присъстващите. - А който не си плати данъка, не му дават торби за смет…”
„Нямаме личен лекар – беше другото оплакване. - Д-р Костов не ни обръщаше особено внимание. При кого ще отидат сега неговите пациенти, след като другите лични лекари не приемат. Принуждават ни се да се записваме за лекар чак в Търговище”. „На пътя ги остави” – каза Галина Пушкина. - За три години аз не получих нито едно направление, веднъж не ми измериха кръвното!  От 7.30 до 12.30 съм чакала пред кабинета му и той не ме прие. Накрая вече трябваше да си тръгна, за да не си изпусна автобуса.
Наши деца пътуват  всеки ден, за да отидат на училище. Не бяха им осигурили закуски от началото на учебната година до преди седмица. Родителите им даваха Автобусът пътува и с много малки деца, без придружител и не винаги ги оставя, където трябва. Веднъж ми забравиха детето не пред училището, където учи. Не ги интересуват децата, не знаят кое за къде е, спират къде им е удобно…”
 „Идвам от Гърция, където работих и исках да запиша детето в ОУ „Св. К. и Методий – каза Мария Парушева. - Снаха ми обаче го записала в СОУ „Ч. Храбър”. Не знаех какъв голям проблем ми се задава: три дни съм обикаляла и чакала в училището да ми върнат документите на детето, което започна да ходи в ОУ по мое настояване. Най-накрая, на третия ден ми казаха, че то нямало документи там, явно са ме излъгали преди това и ме разиграваха, за да ме принудят да оставя детето в тяхното училище. После с какво да го придвижвам детето? Услуга ми направиха с автобуса на детската градина. Защото дори ходенето ми при заместник кмета г-жа Кръстева не даде резултат. 1400 лева се отпуска от просветното министерство на дете, автобусите се предоставят на общината, защо трябваше да ми създават такъв проблем?”
„От толкова време живея тук и нямам право да гласувам – продължи Пушкина. – Толкова ли са некомпетентни местните  управници? Многодетна майка съм, сама и без работа. Защо все не се намира за мен?”
Рано се включва и късно се изключва уличното осветление в селото – жалваха се още хората. Нямали и дърва за оглев, защото кметът не организирал доставянето ми. Много време губят и с нередовния транспорт. Автобуси по маршрута В. Преслав – Търговище има сутрин рано и за връщане – около 14 часа, през останалото време не е възможно да се върнат, а чакат по автогарите.
  А децата в селото, които са около 50, си пожелаха Дядо Коледа да ги зарадва през 2010 с нова площадка и кът за отдих за техните баби и дядовци. Ако добрият старец не се справи, може пък в бюджета да се заложат средства за тази цел! 
Всичко казано чрез вестника ви дано да се поеме като ангажимент от отговорните служители в общината - настояха жителите на Имренчево! Накрая домакини и гости си пожелаха весела Коледа и щастлива Нова година!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5808