вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

03 Декември 09, 15:59
НИКУЛДЕН
Това е един от големите български празници, посветен на Свети Николай, Мирликийски Чудотворец - покровителят на моряците и банкерите. Свети Николай е покръствал в правата вяра, а когато е кръстосвал моретата, се е сблъсквал с опасности, които преодолявал с молитвите си и с Божията закрила. Спасявал изпаднали в беда моряци и рибари.
У нас по традиция на Никулден рибарите приключват с есенно – зимния риболов. Освен рибник, за никулденската празнична трапеза жените приготвят специални обредни колаци, познати като Богов хляб, боговица,„светец". Преди тържественото угощение рибникът и погачата се прикадяват. Част от обредната храна се раздава за здраве и за да „пази свети Никола моряците и рибарите от беди и корабокрушения".
Празнуват: Никола, Николина, Ненка, Нина. Никулден е началото на Коледните празници и професионален празник на банкерите.
Мениджър на клон Велики Преслав на Банка ДСК ЕАД е Делка Ангелова. За професионалния празник на банкерите тя пожела на колегите си много здраве, просперитет и – преди всичко да бъдат компетентни и човечни към клиентите. А към  клиентите – настоящи и бъдещи, тя отправи пожелание - да уважават парите, които са важни, били са и винаги ще бъдат важни!
„ДСК  е най-старата банка у нас, но също и най-модерната – каза още г-жа Ангелова. - Стараем се да поддържаме високите стандарти в бизнеса и изцяло сме фокусирани върху нашите клиенти. Работим в партньорство с всички социални групи. Очакваме намаление на лихвения процент по кредитите. Но и кредитите, като всяка стока, имат своята цена. Даваме много добри лихви по депозити. Продуктите на ДСК постоянно се обновяват!”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.502