вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

Вземи в gLOG
26 Ноември 09, 13:57
Ще отстояваме позицията да останем болница за активно лечение и долечение
Търси се заместник на д-р Митко Митев като шеф на Медицинския център във В. Преслав. Д-р Митев е решил да специализира ин витро зачеване във Варна като акушер гинеколог с продължителен стаж. Заемал е този пост в продължение на 15 години. Според д-р Митев, медицинският център би могъл да се запази като структура и да продължи да работи с минимален брой специалисти. Акушеро гинекологичното  отделение в преславската болница прекрати дейността си, но не е закрито. Никой не се е кандидатирал за негов шеф! „Най-вероятно от началото на 2010г. то ще се закрие и АГ болните ще се насочват към МБАЛ Шумен – каза управителят на МБАЛ В. Преслав д-р М. Мавродинов. - Имаме уверение от Министерството на здравеопазването за разкриване на пътеки за долекуване. МБАЛ В. Преслав ще кандидатства за тях . Мисля, че с новия рамков договор ще можем да сключим договор с касата за такъв вид пътеки. До края на 2009 ще има яснота с новите клинични пътеки.”
Относно орязаните пари за здравеопазване от новия републикански бюджет, той добави:
„Бюджетът за болниците за първото шестмесечие на 2010 остава същият – това е последното решение! За второто ще има анекс и ще се планува нов бюджет. Ще има предоговаряне. Счита се, че за тези 6 месеца ще се реши преструктурирането на болниците. Някои ще се преструктурират като заведения за долечение и хосписи. През това време Министерството ще определи какви болници изобщо ще съществуват – за активно лечение и други видове...
Ние тук – ръководството на Общината и на МБАЛ В. Преслав ще отстояваме позицията да бъдем болница за активно лечение и долечение! Няма да се съкращават никакви отделения – нито хирургическото…Имаме апаратура и кадри да попаднем в тази категория! В помещенията на сегашното АГ отделение могат да се развият всички дейности на долечението”.
Относно картината на грипната епидемия, д-р Мавродинов каза още: „ Допълнително разкритите легла в Детското и във Вътрешното отделения бяха достатъчни и се спра вихме със ситуацията по време на епидемията. Рязко намаля броят на пациентите, постъпили тук с усложнения след грипа /пневмонии и др./ и в двете отделения. В Детското отделение леглата намаляха от 26 на 10”.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3141