вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

19 Ноември 09, 11:11
ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ”РОДОЛЮБИЕ”
Седемнайстият Национален ученически конкурс, организиран от Националния клуб “Родолюбие” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и други институции, премина под надслов “Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили”. Конкурсът се проведе в две възрастови групи /V – VІІІ и ІХ – ХІІ клас/. Участниците разработихареферат, есе, или презентация. Първият етап на конкурсаприключи до 15.06.2009г. и в НК “Родолюбие” се изпратиха класираните разработки. Националният конкурс е включен в националния календар за извънучилищните изяви през учебната 2008/2009 година и в програмата на МОН за насърчаване на творческите способности на децата. Резултатите от конкурса се обявиха в чест на Деня на народните будители.
И тази година трудът на трима ученици от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий”- град Смядово и техният ръководител Росица Георгиева – преподавател по история, беше оценен и те получиха своите награди на специална церемония в Националния политехнически музей в София.
Нели Русева – 7а клас („Детските игри в Шуменска област”), спечели специалната награда на Националния дворец на децата, а Наска Иванова -  7-б кл. („Уважаван майстор ковач родолюбец Курти Неделчев Янчев”) и Камен Русев – 7а кл. („Местните обичаи и традиции – вечният извор на духовно развитие във Великопреславския край на Шуменска област”), получиха награди от Националния клуб „Родолюбие”, съответно 1 и 2 място за отлично подготвен реферат. Росица Георгиева, получи награда за консултант. Трите ученически награди са във възрастовата група 5-8 клас. Във втора възрастова група 9-12 клас СОУ Смядово участва с реферат на тема:”Желю Желев-първият демократично избран президент”.
Малките участници в националния конкурс показаха своята любов към историята и желанието си да знаят повече за родния край. Да разгарят родолюбивия огън, който е във всеки от нас -  необходим залог за националното ни и личностно преуспяване.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4719