вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

Вземи в gLOG
05 Ноември 09, 13:38
ПРЕДИ ВСИЧКО ДРУГО, ГЕРБ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДЪРЖАВНОСТ
Председателят на ГЕРБ В. Преслав Иван Иванов

В региона на В. Преслав ще има ли промени в ръководните постове на предприятия, фирми?
-Имахме 4 години управление на тройната коалиция, което доведе България до финансово икономически низини в стопанската сфера. Логично е сега да има промени в ръководните постове и до момента няма уволнени без аргументи! Предстоят още радикални промени в областните дирекции. Вероятно в НАП ще се върне старата структура с център – Варна и отдели по градовете. Предизвестени са и промени в работата на областния управител, за да бъде тя в съответствие с европейските изисквания. Например: разговаряли сме с експерти от ГЕРБ от столицата, работили в чужбина и се оказва, че единствено у нас има 4 организации, които да се занимават само с водата! Никъде другаде по света няма такова разточителство, а водата е стратегическа стока за всяка нация и държава. И не е въпросът само до промените, те ще са институционално ниво, радикални, каквито българският народ очаква от нас! Желанията на хората за промени в обществото ни бяха силно изразени на последните избори по един категоричен начин! То е от 20-на години, но не се намери смелост и желание в досегашните правителства да ги извършат. Имаме и незапочнати промени, поети като ангажимент още от правителството преди влизането ни в ЕС. Например – за административното преструктуриране на България. Няма друга държава в Европа от порядъка на нашата с 264 общини! В момента имаме общини с около 3000 жители.
Шуменски окръг е добре представен в новата власт с Веселин Златев – съветник на Б. Борисов по регионалното развитие и Добрин Добрев- в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. И първата крачка за окрупняване на общините ни е задача именно на Веселин Златев. Работи се вече по въпроса, може би една община ще трябва да има минимум 6000 жители. Не след дълго и областите няма да са в същия вид. Очаква се експертно становище. Така ще се намалят разходите за административни нужди. За досегашната структура могат да се изтъкнат различни причини – например: уреждането на „местни величия”... Сегашното правителство направи най-тежката и решителна крачка относно митниците с незаконния внос на горива, зеленчуци и други стоки. В доклади на специалните служби е отбелязано, че някои досегашни партии са ги позвали за партийна каса. Ефектът от привеждането на митниците в състояние на законна работа ще се отрази на вътрешния ни пазар. Най-силно и благоприятно ще се усети в селскостопанския сектор – сред производителите на млечни и месни продукти, те ще имат реализация на продукцията си на достойни цени. И тогава децата ни ще ядат млечни продукти от мляко и колбаси от месо!Първите оптимистични нотки дойдоха от зеленчуковите борси.С новия режим на работата в митниците оборотът на борсите се увеличи 100 пъти!
-По принцип, всяко ново правителство у нас заявява в началото, че е получило лошо наследство от предходното. Не е ли това някакво оправдание...
-Притеснителни са фактите от последните дни. След като службите, осигуряващи националната ни сигурност, не са работили като такива, оттам нататък по цялата йерархия – държавата липсва! За съжаление, сега на ГЕРБ ще се наложи да отложи всичко друго и да започне най-напред да изгражда държавност! Няма как иначе да се случат добри и достойни неща за България и народа ни. По отношение на държавността, сме били в ситуация, както след управлението на Жан Виденов. Като сега обаче не е било. Увеличено е с 4 месеца времето за работа на комисията, която работи по установяването на вредите, нанесени от правителството на С. Станишев.
Да, всяко правителство се оправдава, че е получило лошо наследство.  Но при сегашното управление на ГЕРБ вече има случаи, дадени на прокуратурата, дела – влезли в съдебните зали, очакват се и нови. В повечето европейски страни от бившия социалистически лагер още през 90-те години социалистите се разбраха с  новите демократични правителства и бе извършена светла и почтена приватизация! В тях всички фабрики, заводи и банки бяха купени вероятно от бившата комунистическа номенклатура, но всички предприятия заработиха, донесоха приходи на хората и се вляха данъци в държавата! Изгради се пазарната икономика, докато у нас БКП след 1989 г. не можа да скъса с партизанското си минало и в условията на демокрация. Имаше хиляди случаи на приватизация по неясни критерии и неточни оценки на предприятия, които така и не заработиха. Ярки примери във Велики Преслав: Заводът за автомобилни надстройки, Заводът за електроника! И няма как да очакваме големите световни инвеститори, защото тук обстановката е неспокойна. Банковата ни система се срути – тя не работеше по световните правила! След 20 години демокрация, нямаме стабилна политическа система. До 1997 г. нямахме и финансова система, а от 1989 до ден днешен нямаме съдебна система.
-Мислите ли, че БСП ще успее отново да дойде на власт?
-Ако БСП не „набира” такава скорост, ще израстне като модерна лява партия по подобие на левите в Европа. Ако продължи да съществува в сегашния си вид, тя не носи нищо добро на българския народ. Да направим хронология: 1990 г. – Луканов- криза, после проф. Беров – поддържан от мнозинството на БСП - организирана престъпност, ограбване на банките, 1995 – Жан Виденов – нямаше хляб! Тотален провал на управлението!
Бойко Борисов показа още при съставяне на правителството си, че когато се появят съмнения за корупция около личности в него, те бяха  отстранявани. И неведнъж е заявявал, че работещите в правителството на ГЕРБ, уличени в корупция ще се дадат на прокуратурата. Свидетели сме ,че обещанията му се спазват. Има примери с прикриване на „партийни другари”, уличени в корупционни схеми в БСП и се стигна в крайна сметка до разцепление в партията. Най-сигурен е сигналът от ЕС за разблокиране на средствата в някои от програмите, с гласуването на обезщетението за 300 млн. лв. за АЕЦ. Разбирането във всички структури на ГЕРБ е, че основният път за развитието на България като съвременна европейска и просперираща държава е изкореняването на корупцията и действията на Бойко Борисов убедиха Европа в това решение!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3097