вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

29 Октомври 09, 10:20
ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА...”
Преди известно време шефът на РПУ В. Преслав Марин Маринов беше посъветвал всички собственици на търговски обекти да си инсталират камери като превенция срещу кражбите. Не ясно, кои са се вслушали в  съвета му, но факт е ефектът от устройствата, където ги има. Защото са засечени немалко опити за кражби от хранителни магазини. Работата е там, че доста хора не знаят за камерите.
 В магазин „Роял” според управителката Вилиана Кънчева камерите са засичали кражби на хранителни продукти предимно от децата от Дома, но има и възрастни. „В момента сме ги хващали, или след като разгледаме записа – каза управителката. - Разговаряли сме с възпитателите от Дома за деца, а те вдигат рамене.Досега не сме сигнализирали на полицията, но ще го направим ако има по-крупно присвояване…”
В хранителния магазин на пазара контингентът за подобни прояви е от по-големи – деца от 7-8 клас и предимно мъже по думите на управителката Павлина Илиева: „По-фрапиращите случаи са когато един възрастен мъж си сложи наденички в панталона, а друг един клиент - парче кашкавал на дъното на чантата под една торба – спомни си тя. - Неудобно им е разбира се, като ги хванем. Измислят разни обяснения: Например, че толкова проблеми имал, че не знаел какво прави и кое къде слага, всичко ставало машинално… Или се опитват да отричат, докато не им кажем за камерата.”
В магазин „Олимп” до автогарата разговаряхме с  продавач- консултантката Красимира Димитрова: „Изумително е, че го правят хора, за които не може през ум да ни мине, че са способни на това. Някои от тях никак не са зле материално. Понякога ги хващаме в момента и отричат, докато не ги заплашим, че ще сигнализираме на полицията и сме го правили само при по-големи кражби. Жени, мъже, пенсионери, работещи – всякакви има. Деца – не! С дъвка за 80 ст. сме хващали клиентка – голяма излагация! Един мъж си сложи тарелка с кайма в чантата, имали сме случаи и на ябълка в джоба… Казваме им като дойдат отново в магазина, че имат да плащат и откраднатото. Някои и не идват повече...”
Може би трябва да знаете, купувачи, че в магазините са инсталирани камери, за да се избегнат такива неудобни ситуации.Защото може някому да хрумне да окачи снимките на крадците на входа на магазина си. А онези, които още нямат камери, нека си купят. Както виждате, ефект има!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0256