вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

08 Септември 09, 09:47 / Автор: News.dir.bg
Първи обвинени - Валери Цветанов и Стефан Юруков
Прокуратурата ще повдигне обвинения срещу бившия земеделски министър Валери Цветанов и бившия председател на Държавната агенция по горите Стефан Юруков, заяви градският прокурор на София Николай Кокинов пред БНТ.
"Имаме намерения през деня да направим процесуално-следствени действия, заяви градският прокурор на София Николай Кокинов. Ще се повдигнат обвинения към двете лица", допълни той, цитиран от БГНЕС.
Днес Цветанов и Юруков са привикани на разпит в Националната следствена служба, обяви по-рано заместник-градският прокурор на София Роман Василев пред „Фокус".
"Няма от какво да се притеснявам", заяви по-късно на влизане в Националната следствена служба Валери Цветанов, предаде "Фокус". Той каза още, че не знае за какво е извикан. Запитан дали смята, че причина за призовката са обвиненията към него за заменки за гори и земи, той отговори: „Това го слушам от 7-8 месеца. Днес съм дошъл да чуя конкретно за какво съм призован". Бившият земеделски министър беше придружен от адвокат.
Междувременно Николай Кокинов съобщи още, че прокуратурата активно работи и по случаите в министерство на отбраната, както и за сградата в Стара Загора, която се проверява, във връзка с ремонта, извършен под шапката на Министерството на труда и социалната политика през мандата на Емилия Масларова.
"Преди няколко седмици получихме сигнала за вагоните втора ръка, закупени за БДЖ, работим активно по него", каза още Кокинов.
СГС има извадка от разработката „Лиани“, но Кокинов не потвърди наличието на имена на министри от предишния кабинет в нея.
"Няма нищо драматично засега в тази папка. Нямам сигнал да се разследва случай с участието на брата на бившия премиер Станишев. Работим и по финансови злоупотреби в министерство на правосъдието. Очаквайте различни неща", коментира Николай Кокинов

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.2923