вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

30 Юли 09, 08:49
МИЛАНОВО – СЕЛО БЕЗ ЧИТАЛИЩЕ

Село Миланово е с най-висок естествен прираст на населението от всички населени места в община В. Преслав и с много младежи. Това твърди кметът Ариф Мехмед, заедно с парадокса, че единствено от общината то няма стадион, няма и читалищна сграда.”Селата Златар и Троица нямат футболни отбори, а имат стадион – продължава кметът, - при нас е точно обратното. Освен това, в една сграда се помещават кметство, читалище, здравна служба и поща. Как мислите – дали няма да си пречим понякога – особено когато имат репетиция самодейците! Училище нямаме от миналата година – закриха го точно, когато щяхме да отбележим неговата 80-та годишнина . На общинска сесия решиха, че дори няма да заделят 2 от стаите му за полуинтернат, тъй като групата не била достатъчна и се явявали излишни разходи за общината. В други села при същия брой деца сляха паралелките и училището остана.”
 Що се отнася до работните места, в селото сами си ги създават.  Голям част от жените са шивачки в Шумен, а иначе около 40 домакинства се занимават с малинопроизводство!
„Преди година съм внесъл докладна записка в Общинския съвет да ни се даде сградата на училището за читалище, но още не разгледана – продължава кметът. - Искаме да направим в една от стаите и фитнес център, пак защото са много младежите ни и искат да спортуват. Отговор нямаме. Къде са средствата за с. Миланово по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013г.? Със свои средства асфалтирахме някои улици но едвам стигнахме до центъра. Имаме нужда и от ремонти на водопроводната мрежа.
На въпроса за читалището даде отговор заместник кметът на община В. Преслав инж. Красимир Попов. „Сградата на училището е публична частна собственост, - каза той, - а за да бъде читалище, трябва да  стане общинска частна собственост. С което още не са готови юристите на общината, но по въпроса се работи. И ще бъде внесен на сесия на Общинския съвет през месец септември.”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6199