вестник ТИЧА

 
вестник ТИЧА

 
Рейтинг: 3.00
(183)
vestnik ticha
Глог
Новини
Връзки
За контакти


Видео Календар

Новини / новините от региона

19 Март 10, 13:41 / Автор: Валентин ТОНЧЕВ
“ОТКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ СТАНА ЗАКРИТО

 

Дами и господа общински съветници от ГЕРБ, ДПС, АТАКА! Като сте взели решение да се развива детско юношеският спорт в общината, защо не спазвате решенията, взети от самите вас? Финансирате мъжките футболни клубове, чиито футболисти не са от общината ни,  а не подпомагате нашите деца. Взехте решение - документите на всички спортни клубове да се проверят от комисията по социални дейности и спорт, но тя разгледа само Детско юношеската школа по футбол „Боровец”-В. Преслав. Така и не разбрахме какво реши комисията.  На редовната общинска сесия поискахте да напуснем залата – г-н Майсторски предложи разпределението на средствата за спортните клубове да се разглежда на закрито заседание! Откритото управление стана закрито! Така ли изпълнявате предизборните си обещания, дами и господа от ГЕРБ?!
Г-Н Майсторски – председател на комисията по социални дейности, спорт и култура, знаете ли колко безработни има и как нараства безработицата във В. Преслав, колко са социално слабите граждани? Родителите на нашите деца са от тези безработни, Вие ги лишавате от финансово подпомагане – да не могат те да тренират любимия си спорт!
Затова взехме решение - за състоянието на ДЮШ „Боровец” да осведомим социалния министър! Ще си търсим правата и няма да оставим нещата така, между нас има хора без работа и без социално подпомагане! Давам Ви примери, доказателства: Съветникът Мустафа Юмер от ДПС е назначен на работа в общинското предприятие  ОПТЗ – за работа с ромската общност, но за хората от нашата общност няма работа, няма асфалтиране на улиците, няма контейнери…
За нашата футболна школа няма финансово подпомагане, а другите спортни клубове финансирахте 100 процента! Преди решението на общинския съвет, заместник кметът Пепа Кръстева отпусна финансови средства за някои клубове. На общественото обсъждане на бюджета попитах г-жа Кръстева защо отпуснахте средства на спортни клубове, злоупотребили със средства, тя не ми отговори. На събирането на спортните клубове ни предложиха 1000 лв. – обясних, че няма да стигнат за екипировка и топки. Взехте решение за клуб „Боровец” да няма средства.
Тогава нека да се разпусне Общинският съвет, поне 90 000 лв. ще спестим?
Г-н М. Шабан, преди изтъкнахте причината, че футболният ни клуб не бил регистриран на територията на нашата община, а сега – какви са причините да не се помага на децата ни? Вие, г-н Шабан,гледате само личния си интерес!Вземате обекти от общината по линията на „аварии и бедствия” за почистване на дере по жп линията София-Варна /с. Кочово/ – 36 792 лв. са доста пари, почистване и корекция  на р. Карамишка с. Мокреш - 36 601лв., почистване на дере и възстановяване на водосток в с. Кочово - 37 636 лв., отводняване на кв.21 и кв.24 – 72 745 лв. , реконструкция и осигуряване проводимостта на р. Троишка с. Троица – 119 830лв…А част от фирмите – изпълнителки са на баща Ви и сестра Ви, г-н Шабан: ЕТ М. Шабан – “Мамаш”, “Делта инженеринг” ЕООД! Преди 2 години Вие ме заплашвахте, че ще връщам  финансовите средства, с които бяхме подпомогнати от община В. Преслав . Сега, г-н Шабан , Вие ще върнете средствата, защото има конфликт на интереси и ще сезирам Административния съд и съответните органи. Не си мислете, че съм се отказал, не г-н Шабан, чаках подходящия момент  и той дойде! Уважаеми съграждани, ето къде отиват вашите пари, затова няма да се асфалтират нашите улици и квартали!
Ще осведомя за всичко това Сметната палата, омбудсмена на република България – за пълна ревизия на спортните клубове на територията на град В. Преслав: как и за какво се изразходват средствата! Защото нашите деца тренират без финансова помощ от общината, а в някои други клубове треньорите получават и заплати. За мене това e дискриминация!

Следва продължение.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6776